EMADEPÄEV LIA VIRKUSEGA: MASCARPONE – RABARBERIKOOK MARTSIPANIGA

Aprillikuu ilusal kevadpäeval käisime külas armastatud Lia Virkusel, kel oli saabuva emadepäeva puhul varuks üks imemaitsev juustukoogi retsept. Talletasime tulemuse videolindile, jõime teed ja nautisime suus sulavat meistriteost.

RETSEPT: MASCARPONE – RABARBERIKOOK MARTSIPANIGA

VALMISTUSAEG: 1 tund + 2 tundi ahjus + üleöö külmas

VAJA LÄHEB:

Rabarberimoos:

  • 500 g rabarberit
  • 2 dl moosisuhkrut
  • 1 vanillikaun ( või 2 tl vanillisuhkrut, lisada peale keetmist)
  • Põhi: 200 g digestiivküpsiseid
  • 70 g sulatatud võid

Täidis:

  • 250 g mascarponet
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 150 g martsipanimassi mandliga
  • 1 dl suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1 dl maisitärklist
  • 3 muna
  • 0, 5 dl vahukoort

Kaunistuseks:

  • 100 g valget šokolaadi
  • 1 -1, 5 dl riivitud kookoshelbeid
  • Kümmekond Raffaello kommi
  • Soovi korral 100 g rabarberit, segatuna 1 tl suhkruga

VALMISTAMINE:

Tükelda rabarber ja kuumuta 0, 5 dl veega potis keemiseni. Lisa suhkur ja pooleks lõigatud vanillikaun (seemned puhasta noaga potti), keeda 5- 10 minutit. Kui kasutad vanillsuhkrut, lisa see peale keetmist. Lase täielikult jahtuda. Moosi võib valmis keeta ka juba eelmisel õhtul.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga, suru 24 cm kõrgete äärtega, küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi põhja. Silu lusikaga ühtlaseks.

Täidise jaoks vahusta toasoe mascarpone kohupiimapasta, vahukoore ja suhkrutega. Lisa tärklis ja munad, vahusta kõik koos läbi. Sega lõpuks käsitsi  hulka väikesteks kuubikuteks tükeldatud martsipan ja moos, kalla vaht vormi.

Küpseta 150 kraadi juures umbes 1 tund, pealt peaks kook veel väheke võdisema kui ahjust välja võtad – ainult nii jääb see jahtunult sametjaselt siidine. Lülita ahi välja ja jäta kook veel tunniks lahtise uksega ahju jahtuma.

Tõsta seejärel üleöö külma, kook maitseb parimalt külmana ja järgmisel päeval. Tõsta serveerimisalusele ja kaunista pealt riivitud kookose ja valge šokolaadiseguga. Lisa Raffaellod ja soovi korral ka suhkruga segatud rabarberiviilud.

Tähelepanelik vaatleja tunneb kindlasti pildilt ära meie Mariefleur sarja, mis sobitub ideaalselt just kevade ja emadepäevaga. Osaledes meie Facebooki loosimises on ühel õnnelikul küpsetajal võimalus võita videos nähtud Mariefleur komplekt.

Proovi kätt Lia retseptiga, jaga meiega oma tulemust ja osaledki loosimises: https://www.facebook.com/demo.lartusi.ee/

VIDEORETSEPT:

SEOTUD TOOTED: