Lia Virkuse karulaugu-fetajuustupirukas

Karulauk on teatavasti üks võimas organismipuhastaja. Ajal, mil tervisele tuleb erilist tähelepanu pöörata, peaks karulauk taas meie köögid vallutama. Muide, tänavu pidid metsaalused karulaugust tõeliselt lookas olema! Meie sõber Lia jagas üht mõnusat retsepti, kus on peakangelaseks just karulauk. Head kokkamist ja püsige terved!

Kogus: 12-15 tki

Rukki-kartulitainas:

  • 1 suurem toores kartul
  • 100 g võid
  • 1, 5 dl nisujahu
  • 1 dl rukkijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0, 5 tl soola
  • 1 sl külma vett

Täidis:

  • 200 g Feta juustu
  • 1 suurem sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 100 g karulauku (või beebispinatit)
  • 1-2 sl õli
  • 250 g hapukoort
  • 3 muna
  • 100 g riivitud juustu
  • soola ja pipart
  • 0, 5 tl riivitud mustkaatpähklit

Valmistamine:

Koori ja riivi kartul jämeda riiviga. Näpi või, jahu, sool ja küpsetuspulber puruseks taignaks, lisa kartul ja vesi. Sega ühtlaseks taignaks ja vajuta küpsetuspaberiga vooderdatud väiksema ahjuplaadi ( 26×32 cm) põhjale. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta pannil õlis minut-paar. Klopi suures kausis lahti munad, sega juurde hapukoor ja maitseained. Lisa ka hakitud karulauk, sibul-küüslauk ja riivitud juust, sega läbi ning laota pirukapõhjale. Lõika fetajuust kuubikuteks ja lao kaunilt pirukale. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Lase jahtuda ja lõika kolmanurkadeks.

Kevadisele peolauale sobivad hästi need uudistooted: