Retsept: Lihtne ja võluv spaghetti alla vongole

Kas Sul on ideed otsas, mida õhtusöögiks valmistada või soovid oma peret ja sõpru üllatada lihtsa, aga maitsva roaga, mis oleks tulnud justkui restorani köögist? Restorani La Bottega peakokk Orm Oja avaldab meile spaghetti alla vongole ehk merekarpidega pasta retsepti, mille koostisosad on olemas igas suuremas poes ja mille valmistamine võtab aega vähem kui pool tundi.

Lihtne ja võluv spaghetti alla vongole

Vaja läheb:

  • 1 pakk kvaliteetseid spagette 
  • 1 tervet tšillit
  • 3 küünt küüslauku 
  • 50 g peterselli 
  • 1 klaas valget veini 
  • 400 g merekarpe

Pane pott 3 liitri veega tulele ja maitsesta soolaga. Kui vesi on keema läinud, lisa spagetid ning keeda 8-10 minutit. 

Samaaegselt haki küüslauk, petersell ja tšilli, lisa eraldi pannile oliiviõli ning kuumuta see keskmise kuumuseni. 

Lisa hakitud köögiviljad ja rösti neid kergelt umbes 2-3 minutit, kalla pannile karbid ja vein, aseta kaas peale ning jäta umbes viieks minutiks podisema. 

Kui karbid on kenasti avanenud, nõruta pasta ja kalla see karpidele peale, seejärel keera kuumus tugevamaks ja lase veinil ära aurustuda.

Karpide oma mahl seguneb kenasti veini ja röstleemega. Kui kaste hakkab mõnusalt kreemjaks keema, jääb kogu roale lisada vaid petersell. 

Pasta kõrvale rüüpamiseks sobib imeliselt näiteks valge vein Marlborough Sauvignon Blanc Reserve Uus-Meremaalt.

Buon appetito!