Talvenaudingud tassis

Ilm on meie joogieelistuses omad korrektuurid ilmselt juba teinud. Kuum jook on külmal ajal möödapääsmatu enesetunde kohendaja, sisaldagu see siis alkoholi või mitte. Siin on mõned ideed mõnusatest ja kosutavatest jookidest, millega külmal ajal ennast turgutada.

Kuum šokolaadijook kahele

Valmistusaeg 5 minutit

Retsept pärineb Nicolasvahe.com

Koostisosad:

500 ml šokolaadimaitselist piima

1 kott vahukomme

1 pakk tumedat šokolaadi 

Valmistamine:

Kuumuta väikses potis šokolaadipiim. Valage see kahte kruusi. Piima võid maitsestada jämedalt hakitud lagritsa ja tšilliga. Kõige peale tõsta peotäis vahukomme ja tükeldatud tumedat šokolaadi.

Iiri kohv kahele

Valmistusaeg 10 minutit

Retsept pärinev nicolasvahe.com

Koostisosad:

4 tl pruuni suhkurt

40 ml Nicolas Vahé siirup iiri rumm 250ml

400 ml kuuma kanget kohvi

200 ml vahukoort

1 pakk piimašokolaadi

Valmistamine

Valage pruun suhkur ja siirup kahte kruusi. Vala peale kohv ja sega, kuni suhkur on täielikult sulanud. Lisa vahustatud vahukoor ja tõsta peale šokolaad.

Norrapärane Glöggi kaheksale

Valmistusaeg 2h

Retsept pärineb winemag.com

Koostisosad

1 pudel punast veini

1 tl kardemoni

5 tervet nelki

1 suur kaneelipulk

1 tükk (u 5cm suurune) ingverit, tükeldatud 

300ml suhkrut

½ 750ml pudelist akvaviiti (või asendusena konjakit)

100g rosinaid

100g viilutatud mandleid

Valmistamine

Kuumuta punast veini aeglaselt kastrulis keskmisel kuumusel. Pane kardemon, nelk, kaneel ja ingver maitseainekotti ning lisa potti. Lisage segades suhkur, kuni see täielikult lahustub. Eemaldage pott tulelt ja laske jahtuda umbes 2 tundi. Lisa potti akvaviit ja kuumuta segu vahetult keemiseni. Lisa rosinad ja mandlid. Serveeri kuumakindlas klaastassis koos rosinate ja mandlitega.

Ära unusta, et maitsenaudingule lisab poole juurde kaunis serveering. Meie soovitame: