RETSEPT GRILLIHOOAJAKS: SUVISELT KERGE SEALIHAŠAŠLÕKK

VAJA LÄHEB:

  • Keedetud maisitõlvikud 4tk
  • Kirsstomatid 250g
  • Roheline paprika 1tk
  • Sealihafilee 500g
  • Oliiviõli 8 sl
  • Sidrunimahl 2 sl
  • Soola ja pipart vastavalt maitsele
  • Pool kimpu värsket tüümiani või oreganot

Kogusest jätkub neljale.

VALMISTAMINE:

  1. Lõika tõlvikud 5cm ketasteks. Pese kirsstomatid ja paprika, viimane lõika meelepärasteks tükkideks. Liha tükeldamisel lähtu tõlvikute suurusest (u 5cm).
  2. Aseta koostisosad vardale: mais, liha, paprika, kirsstomat, liha, paprika, mais, kirsstomat.
  3. Seega kokku oliiviõli, sidrunimahl, sool ja pipar. Lisa marinaadile valitud maitsetaime lehed. Vala marinaad suurde anumasse, näiteks ahjupannile. Aseta vardad marinaadi ja pintselda hoolikalt kõiki koostisosi. Marineeri vardaid 2 tundi ja võimalusel pintselda regulaarselt kastmega.
  4. Grilli vardaid 8-10 minuti vältel pidevalt pöörates. Ideaalseks dipiks sobib jogurti-rohelise sibula kaste või kergem majonees.

Head nautimist!

SEOTUD TOOTED: